Lékořicový likér je ideálním nápojem pro podporu zažívání. Hodí se pro každého, kdo si rád dopřeje po jídle nějakou delikatesu. Kromě prodávaných produktů si lze také likér vyrobit a jeho příprava je jednoduchá a rychlá, stačí mít ty správné ingredience. V některém receptu na lékořicový likér najdete zmíněný lékořicový prášek, ten ale není úplně běžně k dostání. Doporučuje se proto co nejčistější lékořice v tabletách, nebo třeba tyčinkách. Kořeny lékořice nejsou pro snadnou výrobu ideální.
Ta správná medicína
Lékořice je tmavá a má silnou chuť, prodává se běžně v obchodech se zdravou výživou. Potom je třeba mít silný alkohol. Nejsnadnějším řešením je konzumní líh, prodávaný v eshopech s alkoholickými nápoji. 100 g lékořice se rozpustí v 600 ml vody. Někdy to chce čas a potřebujete i dva dny. Občas je dobré obsah promíchat. Mezitím si vyrobte na plotně v hrnci sirup z 1 kg cukru a 600 ml vody (za co nejnižší možné teploty), vychladlý sirup smíchejte s připravenou rozpuštěnou lékořicí a s 1 litrem (nejlépe 95%) alkoholu. Vzniklý likér se v chladu nechá uležet a konzumuje po malých dávkách jako medicína. Podává se ledový.